Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een Mastercard aan?

U vraagt een Mastercard Classic, Mastercard Gold of Mastercard Black eenvoudig aan via het online aanvraagformulier. Wilt u nog meer weten over de verschillende creditcards, kijk dan op Mastercard Classic, Mastercard Gold of Mastercard Black.

Voor het aanvragen van een Mastercard Classic moet u ouder zijn dan 18 jaar, per maand minimaal € 1.150,- netto verdienen en een Nederlands woonadres hebben.

Bij het invullen van het formulier vragen wij onder andere naar een geldig identiteitsbewijsnummer, uw netto maandinkomen en uw BSN. Na het indienen van uw aanvraag, nemen wij deze in behandeling. U krijgt snel te horen of uw aanvraag is goedgekeurd. Uit veiligheidsoverwegingen sturen wij uw creditcard geblokkeerd toe. Na het kiezen van uw pincode en het activeren van uw creditcard, kunt u de Card gebruiken.

Kom ik in aanmerking voor een Mastercard?

Als u een Mastercard aanvraagt, vragen we u onder meer naar uw inkomsten. Op basis daarvan bepaalt ICS of u in aanmerking komt voor een Mastercard.
Lees meer
U kunt een Mastercard aanvragen als u:
  • 18 jaar of ouder bent;
  • een Nederlands woonadres heeft;
  • een maandelijks inkomen van € 1.150,- netto heeft;
  • een (mobiel) telefoonnummer heeft;
  • geen negatieve BKR-registratie heeft.

Een Mastercard voor wereldwijd betaalgemak?

U vraagt een Mastercard direct aan via het online aanvraagformulier.

Of lees eerst meer over de Mastercard

Wat is een BKR-toetsing?

BKR is de afkorting voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR houdt een database bij van alle kredieten die consumenten afsluiten. Wanneer u een aanvraag doet voor een lening of krediet, worden alle gegevens die bekend zijn bij het BKR gecontroleerd. ICS maakt ook gebruik van een BKR-toetsing om te beoordelen of uw aanvraag voor een Mastercard kan worden goedgekeurd of niet.

De belangrijkste gegevens van de door u afgesloten kredieten zijn geregistreerd bij het BKR. Een BKR-registratie is dus niet per definitie negatief. De registraties zorgen er juist voor dat u nooit meer kunt lenen dan verantwoord is.

Meer informatie? Ga naar de website van BKR

Ik heb een BKR achterstandsnotering, kan ik toch een creditcard krijgen?

Het is niet mogelijk een reguliere creditcard te krijgen als u een negatieve BKR-notering heeft. Dit kan bij geen enkele Nederlandse creditcardaanbieder. Elke Nederlandse aanbieder van creditcards moet een BKR-toets doen bij de aanvraag van een creditcard. Probeer uw betalingsachterstanden weg te werken en de BKR-notering ongedaan te maken.

Wellicht is een prepaid Mastercard Classic interessant voor u? Met een prepaid Mastercard Classic heeft u alle voordelen van een Mastercard Classic in handen. Bij een prepaid Card stort u zelf geld op de Card. Hierdoor bepaalt u zelf de hoogte van het tegoed op uw Card. Bovendien vindt er geen BKR-toetsing plaats bij een prepaid Card.

Hoe kan ik een extra creditcard aanvragen?

Wilt u niet één maar twee Mastercards voor dezelfde rekening? Als u de Mastercard aanvraagt, heeft u de mogelijkheid om meteen een extra creditcard (Extra Card) aan te vragen. Daarmee profiteert uw partner of een ander gezinslid vanaf 18 jaar eenvoudig van dezelfde voordelen en faciliteiten als u.

U kunt ook op een later moment een Extra Card aanvragen in Mijn ICS. Kies in het blok "Aanvragen" voor "Extra Card".

Hoe lang duurt de aanvraag?

Het duurt ongeveer 2 weken vanaf het moment dat u de aanvraag opstuurt totdat u de creditcard in huis heeft. Tijdens piekperiodes, zoals in voorjaar/zomer, kan de aanvraag langer duren. Het aanvraagproces is inclusief het produceren van de creditcard, uw identificatie en het controleren van uw gegevens.

Een Mastercard aanvragen duurt slechts 5 minuten. U vult het online aanvraagformulier in en daarna identificeert u zich via de ICS Creditcard app. Houd bij het invullen uw loonstrook en gegevens over uw woonlasten bij de hand.

Wat is de status van mijn aanvraag?

Neem hiervoor contact op met de ICS Servicedesk: 020 - 6 600 002.

Hoe vraag ik een vervangende creditcard aan?

Als uw kaart beschadigd of onbruikbaar is, dan kunt u een vervangende creditcard aanvragen via Mijn ICS. Of telefonisch via de ICS Servicedesk, 020 - 6 600 002.

Bent u student?

Studenten kunnen wel een ICS Go Card aanvragen via www.worldcard.nl