Veelgestelde vragen

Is online betalen met mijn Mastercard veilig?

Naast de extra beveiliging met de MastercardSecureCode, heeft u als Mastercard-houder standaard Internetgarantie en Aflevergarantie*. Als een artikel dat u via internet heeft gekocht niet wordt afgeleverd, draaien wij de betaling terug en hoeft u niets te betalen. Met onze Internetgarantie krijgt u uw geld terug als blijkt dat fraude is gepleegd met uw creditcard.

* Bekijk de voorwaarden

Wat is Mastercard Secure Code?

Online betalen is veiliger met Mastercard SecureCode. Met uw Mastercard SecureCode doet u aankopen met een extra wachtwoord of e-Code. Niemand kan op deze manier online betalen met uw creditcard zonder uw toestemming.

Hoe kan ik het saldo op mijn Mastercard rekening bekijken?

Mijn ICS is uw persoonlijke en beveiligde pagina op www.icscards.nl. Hier heeft u een compleet overzicht van al uw rekeningoverzichten en betalingen. Met Mijn ICS regelt u online eenvoudig, veilig en snel uw Card-zaken. Thuis én op vakantie. Ook via de ICS App heeft u altijd en overal inzicht in uw transacties.

Controle over uw uitgaven

Hoe betaal ik het openstaand saldo terug?

U kunt op twee manieren uw openstaand saldo aan ICS betalen: maandelijks het gehele saldo of in termijnen met de Gespreid Betalen Faciliteit. Als u gebruikmaakt van de Gespreid Betalen Faciliteit, dan betaalt u uw openstaand saldo in termijnen terug. Per maand betaalt u minimaal 2,5%* rente over het openstaande saldo met een minimum van € 20,-.

* Rentewijzigingen voorbehouden

Hoe ziet een online rekeningoverzicht eruit?

Op de rekeningoverzichten binnen Mijn ICS vindt u al uw transacties terug, met vermelding van de datum, de Mastercard-acceptant en het aankoopbedrag.

Voorbeeld bekijken van een online rekeningoverzicht

Maandelijks sturen we u per e-mail een bericht wanneer uw nieuwe rekeningoverzicht online staat.

Hoe werkt contactloos betalen?

De Mastercard Classic/Prepaid Mastercard is voorzien van het contactloos betalen logo. Dit betekent dat u bij betaalautomaten met dit logo en het logo van Mastercard contactloos kan betalen. Controleer het bedrag en houd uw Card kort tegen de betaalautomaat aan. Bedragen tot en met € 25,- kunt u betalen zonder uw pincode in te toetsen. Voor hogere bedragen moet u in de meeste gevallen uw pincode gebruiken. De betaalautomaat geeft aan of de betaling is gelukt. Per dag kunt u maximaal 5 contactloze transacties doen, tot een maximum van € 75,- per dag.

Contactloos betalen is veilig. Het maakt voor de veiligheid namelijk niet uit of u de Card in een betaalautomaat steekt of deze ertegenaan houdt. Wordt uw creditcard na verlies of diefstal gebruikt, dan vergoedt ICS deze betaling(en) in de meeste gevallen.
Raadpleeg hiervoor de Algemene Voorwaarden.

Voordat de eerste contactloze betaling kan plaatsvinden, moet u met uw creditcard eerst een betaling met uw pincode hebben gedaan in een betaalautomaat.