Veelgestelde vragen

Is online betalen met mijn Mastercard veilig?

Naast de extra beveiliging met de Mastercard ID Check, heeft u als Mastercard-houder Aflevergarantie*. Als een artikel dat u via internet heeft gekocht niet wordt afgeleverd, draaien wij de betaling terug en hoeft u niets te betalen.

* Bekijk de Algemene Voorwaarden

Wat is Mastercard ID Check?

Mastercard ID Check is een extra beveiligingsmaatregel voor betalingen via internet. U kunt hiermee te maken krijgen, als u een online aankoop doet. U ontvangt dan een verzoek om uw persoonlijke (3D Secure) wachtwoord in te voeren en ontvangt hierna een sms met code. Heeft u de app? Dan gebruikt u alleen de optie 'Opdracht goedkeuren' voor het afronden van een betaling. U hoeft dus geen wachtwoord meer te onthouden, dat is nog gemakkelijker.

Hoe kan ik het saldo op mijn Mastercard rekening bekijken?

Mijn ICS is uw persoonlijke en beveiligde pagina op www.icscards.nl. Hier heeft u een compleet overzicht van al uw rekeningoverzichten en betalingen. Met Mijn ICS regelt u online eenvoudig, veilig en snel uw Card-zaken. Thuis én op vakantie. Ook via de ICS App heeft u altijd en overal inzicht in uw transacties.

Controle over uw uitgaven

Hoe betaal ik het openstaand saldo terug?

Iedere maand ontvangt u een (online) rekeningoverzicht van ICS. U heeft daarna 21 dagen de tijd om het openstaande saldo op uw Card terug te betalen. U betaalt geen rente over de uitgaven als u op tijd betaalt.

Hoe ziet een online rekeningoverzicht eruit?

Op de rekeningoverzichten in Mijn ICS vindt u al uw transacties terug, met vermelding van datum, Mastercard-acceptant en aankoopbedrag.

Voorbeeld van online rekeningoverzicht

Maandelijks sturen we u een e-mail wanneer uw nieuwe rekeningoverzicht online staat.

Hoe werkt contactloos betalen?

Voordat u voor het eerst contactloos kunt betalen, moet u met uw creditcard eerst een betaling met uw pincode hebben gedaan bij een betaalautomaat.

De Mastercard Classic Mastercard is voorzien van het contactloos betalen logo. Dit betekent dat u bij betaalautomaten met dit logo en het logo van Mastercard contactloos kan betalen. Controleer altijd het bedrag en houd uw Card vervolgens kort tegen de betaalautomaat aan. Binnen Europa kunt u over het algemeen bedragen tot en met € 25,- betalen zonder uw pincode in te toetsen. Wanneer u meerdere contactloze betalingen achter elkaar doet, is de kans groot dat u uit veiligheid een pincode moet invoeren en/of uw Card in de betaalautomaat moet steken. Buiten Europa kan het bedrag, dat u zonder pincode kunt betalen per land verschillen.De betaalautomaat geeft aan of de betaling is gelukt.

Contactloos betalen is veilig. Het maakt voor de veiligheid namelijk niet uit of u de Card in een betaalautomaat steekt of deze ertegenaan houdt. Is uw Card na verlies of diefstal gebruikt voor kleine transacties zonder pincode? Dan vergoeden wij u normaal gesproken het bedrag dat is afgeschreven. U moet dan wel zorgvuldig met uw Card zijn omgegaan en het verlies of de diefstal tijdig aan ons hebben gemeld.